کسب و کارهای سنتی و آنلاین؛ رقبایی که رفیقند

مرجع آموزشهای رایگان در حوزه راه اندازی کسب و کار اینترنتی

بررسی موفقیت کسب و کارهای آنلاین طی دهه های اخیر بسیار ساده تر از سال های گذشته است. این نوع کسب و کارها طی سال های گذشته، رونقی قابل توجه پیدا کرده و از کسب و کارهای سنتی سبقت گرفته اند.
اما یکی از دیدگاه های بدبینانه در خصوص کسب و کارهای آنلاین، نگرانی در این حوزه است که آیا کسب و کارهای آنلاین به عنوان مانعی برای کسب و کارهای سنتی تلقی می شوند و آیا این نوع کسب و کارها تجارت صحیح را از مسیر خود خارج می کنند؟ این نوع نگرانی ها اغلب سرچشمه ای مرتبط با نا آگاهی دارد. به عبارتی دیگر، افرادی که اطلاعات مناسبی در حوزه کارآفرینی و اقتصاد آنلاین ندارند با محکوم کردن این شیوه تجارت مدرن در تلاشند رقبای خود را حذف کنند.

نگاهی به بازارهای تجارت آنلاین

ساختار بازارهای مدرن تجاری تفاوت هایی قابل توجه با بازارهای سنتی دارد. این بازارها از مرحله تولید و برنامه ریزی محتوای کسب و کار تا مرحله فروش و بازدهی از اساس متفاوت هستند.

انگیزه

کسب و کارهای تجاری سنتی، به لحاظ انگیزه های فعالیت، با کسب و کارهای آنلاین متفاوت هستند. درواقع کسب و کارهای آنلاین طیف وسیعی از فعالیت های تجاری را در بر می گیرند. فعالیت های استارتاپی، کارآفرینی های آنلاین، تجارت الکترونیک، بازاریابی های مبتنی بر وب سایت ها و شبکه های اجتماعی و... پیکره و کالبد فعالیت ها و کسب و کارهای آنلاین را تشکیل می دهند.
بر همین اساس است که این نوع فعالیت ها با دادوستدهای حضوری و فعالیت هایی که بر پایه تضمین های بازار جهت دهی می شوند از لحاظ زیرساختی متفاوت هستند. انگیزه هایی که فعالیت های تجاری آنلاین را شکل می دهند، اغلب بر پایه ایده های نوین و جدید شکل گرفته اند و جالب تر اینکه در همه جای جهان جوان تر ها را به سمت خود جذب می کنند.
براساس آمارهای منتشر شده توسط نشریه فوربس در سال 2014 بالغ بر 60 درصد از فعالیت های تجارت الکترونیک و آنلاین توسط کارآفرینان و تجار جوان انجام شده است؛ افرادی که دامنه سنی آنان بین 25 تا 45 سال است.
از سوی دیگر، نوع فعالیت های تجاری سنتی به لحاظ محتوا و انگیزه های شغلی به واسطه تجارب حضور در بازار و روابط مؤثر اقتصادی شکل می گیرد و بر همین اساس است که قشر فعال در این حوزه را افرادی با انگیزه های سنتی و با دامنه سنی بالاتر تشکیل می دهند.

سوددهی

نگاهی به وضعیت سوددهی کسب و کارهای آنلاین و سنتی مشخص می کند که این دو شیوه فعالیت، تا چه حد مکمل هستند و در عین حال تفاوت های قابل توجهی دارند.
کسب و کارهای سنتی اغلب براساس برنامه های قبلی و با اهداف از پیش تعیین شده شکل می گیرند. درحالی که کسب و کارهای آنلاین بر پایه اندکی ریسک پذیری و البته جسارت در انجام پروژه های نامعلوم طراحی می شوند. اما چگونه کسب و کارهای سنتی و آنلاین از یکدیگر پشتیبانی می کنند؟
بسیاری از سرمایه های مادی و پشتوانه های فعالیت های استارتاپی و ریسک پذیر توسط کسب و کارهایی که کارکردی غیر مدرن دارند تأمین می شود. از سوی دیگر، گاهی هزینه های سرمایه گذاری و تولید برخی فعالیت های تجاری سنتی با میزان خروجی آنها برابری می کند. بر همین اساس است که شکست های تجاری فعالیت های سنتی بسیار سنگین تر از فعالیت های تجاری مدرن است.
درواقع فعالیت های تجاری آنلاین، فشار کمتری را پس از هر مرحله از شکست متحمل می شوند. البته این به آن معنا نیست که فعالیت های تجاری آنلاین ریسک شکست مالی کمتری دارند. برای مثال وب سایت های خرده فروشی آنلاین مشهوری مثل آمازون گاه با سودی بسیار بالاتر از شرکت های سنتی فعالیت می کنند.

انحصارات، مقررات و تبعیض های بازار

کسب و کارهای مبتنی بر بازارهای سنتی، اغلب در انحصار عده یا مجموعه ای مشخص هستند. درواقع فعالیت در این بازارها بی شباهت به دست و پا زدن در امواجی متلاطم نیست؛ امواجی که از هر سوی بازار به قایق در حال حرکت کسب و کاری مشخص فشار وارد می کنند.
اما وضعیت کسب و کارهای بازار سنتی اندکی بازتر و آزاد تر است. درواقع شدت انحصاری بودن بازارهای سنتی گاه تا حدی بالاست که افراد تازه وارد با شکست، سرخوردگی و ناامیدی از فضای کسب و کار خود روبه رو می شوند. فضای بازتر برخی کسب و کارهای آنلاین اما، گاه نتایجی منفی دارد. برخی شرکت های آنلاین به سبب آشنا نبودن با قوانین تجارت آنلاین و خروج از عرف، وارد چرخه باطل مشکلات اداری، اجتماعی و اقتصادی می شوند.
به عبارتی واضح تر اگرچه شرکت های آنلاین، فضای کاری باز تری دارند، اما این آزادی فضا، گاه به نتیجه ای منفی منتهی خواهد شد.

منبع: فرصت نت
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.