8 روش کسب درآمد برای وب سایت های محتوایی

مرجع آموزشهای رایگان در حوزه راه اندازی کسب و کار اینترنتی

قبل از اینکه این مقاله را بخوانید مطمئن هستم بسیاری از دوستان فکر می کنید وب سایت هایی که محتوا محور هستند و فقط محتوای متنی تولید می کنند تنها راه کسب درآمدشان تبلیغات است. یعنی یا بنرهای تبلیغاتی بگیرند یا رپورتاژ آگهی در سایت خود قرار دهند.
اما واقعا اینطور نیست! امروزه وب سایت های محتوایی از روش های زیاد و متفاوتی کسب درآمد می کنند و همین باعث شده است که نسبت به چند سال قبل این نوع وب سایت ها کسب درآمد بیشتری داشته باشند.
با بررسی موردی سایت های بزرگی مثل “چطور” در این مقاله قصد دارم روش های مختلف درآمد زایی وب سایت هایی که محتوا محور هستند را عنوان کنم. اگر وب سایت شما هم محتوا محور است و یا اینکه قصد راه اندازی کسب و کار اینترنتی بر پایه تولید محتوا را دارید این مقاله به افزایش درآمد شما قطعا کمک خواهد کرد. پس همراه من باشید.
قبل از هر چیز بهتر است بدانید در بسیاری از روش ها وب سایت شما باید دارای محتوای با کیفیت و ترافیک بالایی باشد. در واقع بعضی از روش ها با ترافیک وب سایت شما رابطه مستقیم دارد. یعنی هر چه ترافیک وب سایت شما بیشتر باشد مسلما درآمد زایی از آن روش نیز برای شما بیشتر خواهد بود.
همچنین استفاده از بعضی از روش ها نیازمند به اعتبار بالای وب سایت شما خواهد بود. در واقع باید وب سایت نام آشنا و شناخته شده ای داشته باشید تا اثر بخشی بیشتری برای تبلیغ دهنده داشته باشد.

1.عضویت ویژه

عضویت ویژه بیشتر به درد وب سایت هایی که محتوای آموزشی ارائه می دهند می خورد. در این روش کیفیت محتوا مد نظر است و به هیچ وجه ترافیک سایت در این روش درآمد زایی نقشی مهمی ندارد. در این روش هرچه محتوای اختصاصی و ارزشمند تری ارائه دهید شانس بیشتری برای درآمد زایی خواهید داشت.
اگر از سیستم وردپرس استفاده می کند راه اندازی چنین سیستمی در سایت خود بسیار آسان است. برای این کار بهتر است از افزونه های مرتبط به عضویت ویژه استفاده کنید.
یکی از سایت هایی که به خوبی از این روش درآمد زایی می کند سایت “متمم” است. واقعا این سایت تنها سایتی است که در ایران به صورت اصولی بازاریابی محتوا انجام می دهد.
یکی از بهترین ویژگی های این سایت این است که زمانی که کاربر با محدودیت دسترسی به محتوای مورد نظر بر می خورد بلافاصله مطالب رایگانی که در همان موضوع وجود دارند به او پیشنهاد می شود. این کار به قدری تکرار می شود تا کاربر برای دسترسی به محتواهای ویژه سایت ترغیب تر شود و عضویت خود را در سایت ویژه کند.
 

2.تبلیغات کلیکی

یکی از بهترین روش های درآمد زایی برای سایت هایی که محتوا محور هستند و ترافیک بالایی دارند استفاده از تبلیغات کلیکی است. شرکت های زیادی در زمینه تبلیغات کلیکی مثل “صبا ویژن” در ایران فعالیت می کنند که می توانید از طریق آن ها این نوع تبلیغات را در سایت خود قرار دهید.
در این روش به ازای هر کلیک از هر آی پی درآمدی برای شما حاصل می شود. مثلا اگر هر کلیک 100 تومان باشد و ترافیک سایت شما مثلا 10 هزار بازدید در روز باشد و روزانه فقط 1000 نفر روی تبلیغات کلیکی شما کلیک کنند درآمدی بالغ بر 100 هزار تومان در روز کسب خواهید کرد.
معمولا وب سایت هایی که از این روش درآمد زایی می کنند بنرهای تبلیغات کلیکی خود را در سایدبار و پنل کناری صفحات سایت خود قرار می دهند.
همچنین جالب است بدانید تبلیغات کلیکی که در سایت شما به نمایش در می آیند ممکن است هر از گاهی عوض شود و این باعث تنوع در تبلیغات و کلیک بیشتر بازدیدکنندگان شما می شود.

3.تبلیغات محتوایی

تبلیغات محتوایی هم تقریبا چیزی مثل تبلیغات کلیکی است. یعنی به ازای هر کلیک مبلغی به حساب شما پرداخت می شود ولی با این تفاوت که این نوع تبلیغات هدفمند تر است و برای انتشار محتوا در وب کاربرد دارد.
به عنوان مثال شما مقاله ای در مورد دیجیتال مارکتینگ نوشته اید و زمانی که از تبلیغات محتوایی در وب سایت خود استفاده می کنید دقیقا صفحاتی که مرتبط با مقاله شما است در آن صفحه به کاربران پیشنهاد داده می شود.
دقیقا مثل پیشنهاد خواندن دیگر مقالات مرتبط به کاربران سایت است با این تفاوت که در این روش مقالات سایت های دیگر پیشنهاد داده می شود.
استفاده از این روش برای وب سایت هایی که محتوای قوی و با کیفیت ارائه می دهند بسیار مناسب و سودمند است. چرا که در این روش فکر کاربر خیلی به سمت جنبه تبلیغاتی بودن پیشنهادات نمی رود و چیزی که برایش مهم است بر طرف کردن نیازش است.
اولین پلتفرم ایرانی که در زمینه تبلیغات محتوایی شروع به فعالیت کرد سایت “کانگورو” است.
 

4.رپورتاژ آگهی

رپورتاژ آگهی معمولا با هدف سئو سایت انجام می شود. در رپورتاژ آگهی متنی مرتبط با موضوع سایت مورد نظر به صورت اختصاصی توسط سایت پذیرنده یا آگهی دهنده آماده می شود و باهدف دریافت بک لینک های با کیفیت و همچنین معرفی خدمات کسب و کارهای دیگر صورت می گیرد.
رپورتاژ آگهی دائمی است و هیچ گاه از سایت پذیرنده پاک نمی شود. به خاطر همین باعث ایجاد بک لینک های دائمی و با کیفیت برای سایت آگهی دهنده می شود.
چون رپورتاژ آگهی بیشتر برای بهبود سئو انجام می شود باید سایت تان علاوه بر ترافیک بالا، اهمیت و قدرت بالایی نیز داشته باشد. در واقع سایت هایی که دامین آتوریتی بالایی دارند بیشتر می توانند روی گرفتن سفارش رپورتاژ آگهی تمرکز کنند.
معمولا قیمت رپورتاژ آگهی بین 300 هزار تومان تا 3 میلیون تومان می باشد.

5.محتوای حمایت شده (اسپانسری)

محتوای حمایت شده یکی از بهترین روش های درآمدزایی برای وب سایت های محتوا محور است. بعضی از دوستان محتوای حمایت شده را با رپورتاژ آگهی یکی می دانند. در صورتی که اینطور نیست!
مزیت محتوای حمایت شده نسبت به رپورتاژ آگهی این است که کاربران کمتر احساس تبلیغاتی بودن آن را می کنند. به خاطر اینکه در محتوای حمایت شده شما مقاله ای مثل دیگر مقالات سایت خود را قرار است منتشر می کنید و انتهای آن به کسب و کار مورد نظر اشاره ای می کنید. بر خلاف رپورتاژ آگهی در محتوای حمایت شده هیچ لینک تبلیغاتی وجود ندارد.
به عنوان مثال شما مقاله ای در مورد پیک موتوری های اینترنتی و مزیت های آن ها می نویسید. دقیقا یک مقاله برای سایت خود بدون هیچ هدف تبلیغاتی! و در انتهای آن مثلا استارتاپ الو پیک را معرفی می کنید که دقیقا مرتبط به موضوع مقاله شماست.
در این صورت محتوای شما زیاد رنگ و بوی تبلیغاتی نمی دهد و مخاطبان با اشاره ای که انتهای مقاله خود به کسب و کار مورد نظر کرده اید هیجان زده می شوند و حس بهتری به آن ها منتقل می شود.
این طور تبلیغات برای تبلیغ دهندگان اثر بخشی بالایی دارد و هدفمندی در این نوع تبلیغات نسبت به روش های دیگر بیشتر است.

6.همکاری در فروش (دریافت کمیسیون)

بسیاری از دوستانی که واژه همکاری در فروش را می بینند فکر می کنند حتما کالایی از یک فروشگاه اینترنتی باید فروخته شود تا پورسانتی دریافت شود. در صورتی که در این روش درآمد زایی اصلا خبری از فروش کالای فیزیکی نیست.
البته اینطور هم می تواند باشد ولی هدف ما در این روش معرفی خدمات و دریافت پورسانت است.
استفاده از این روش کاملا به خودتان و توانایی هایتان بستگی دارد. در این روش شما باید مقاله ای با موضوع و هدف کاملا خاصی تولید کنید که بازدید بالایی داشته باشد.
به عنوان مثال مقاله ای کاملا با هدف خاصی تولید شده است. در این مقاله اسنپ و تاثیر اپلیکیشن های موبایلی درخواست خودرو مورد نقد و بررسی قرار گرفته شده است که هدف از نوشتن و تولید این مقاله این است که توسط بنری که در بین محتوا می بینید پورسانتی از معرفی مسافران جدید دریافت شود.
افرادی که روی بنر کلیک کنند، عضو اسنپ شوند و از اعتبار هدیه خود استفاده کنند اعتباری به عنوان هدیه به فردی که نویسنده مقاله و صاحب لینک همکاری در فروش بود در نظر گرفته می شود.
نمونه های زیادی از این روش درآمد زایی وجود دارد که فقط به یک مدل آن اشاره کردم. یک نمونه از آن در وب سایت همیار وب مقاله “10 شرکت برتر هاستینگ ایرانی در سال 96” است. یکی از اهداف تولید این مقاله همکاری در فروش هاست بود.

در این روش تمرکز روی کلید واژه های پر بازدید و به اصطلاح داغ خیلی مهم است. مهم این است که مقاله ای که می نویسید اولا مرتبط با کسب و کار و نیاز مخاطبانتان باشد و ثانیا طرفدار زیادی داشته باشد و بتواند ترافیک بالایی در روز دریافت کند.
البته در این روش ممکن است استارتاپ هایی که نوپا هستند هم به شما پیشنهاد چنین کاری را بدهند و شما می توانید با تولید محتوایی در آن زمینه کمیسیون خود را از معرفی استارتاپ مورد نظر دریافت کنید.

7.خبرنامه ایمیلی سایت

معمولا سایت هایی که محتوا محور هستند کاربران زیادی دارند و اکثر آن ها اعضای زیادی در خبرنامه ایمیلی خود دارند. در این روش درآمد زایی در ایمیل های ارسالی به اعضای خبرنامه تبلیغات صورت می گیرد. ممکن است با یک بنر در محتوای ایمیل این کار انجام شود یا اینکه به صورت کاملا اختصاصی تبلیغات به صورت ارسال یک ایمیل تبلیغاتی به کل اعضای سایت انجام شود.
این طور همکاری در تبلیغات بین استارتاپ های جدید خیلی رایج شده است.
این نوع تبلیغات معمولا شامل هزینه های زیاد است و یکی از روش های کسب درآمد خوب برای سایت های محتوایی به حساب می آید. البته باید یادتان باشد ارسال ایمیل های تبلیغاتی زیاد باعث کاهش اعضای سایت تان خواهد شد و استفاده از این روش زیاد توضیه نمی شود.
سایت یک پزشک یکی از سایت هایی است که ایمیل های تبلیغاتی زیادی به اعضای خود ارسال می کند.
برای اثر بخشی بیشتر و کاهش نارضایتی کاربران سایت، بهتر است در این روش پیشنهاد های ویژه و محدود به اعضای سایت ایمیل کنید.

8.تبلیغ در صفحات خاص سایت

این روش یکی از هدفمند ترین روش های تبلیغاتی است. معمولا هر سایتی صفحات پر بازدید و خاصی دارد. در این روش تبلیغات دقیقا در همین صفحات انجام می شود.
این نوع تبلیغات برای تبلیغ دهنده بسیار ارزشمند بوده و همچنین هزینه بالایی هم دارد. سایت “چطور” یکی از سایت هایی است که این نوع تبلیغات در آن به وفور یافت می شود.

منبع: همیار وب
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.